India – Chennai

Zo, even de tijd om mijn blog bij te werken, want heb nu c.a. 4 uur tijd om over tet stappen in Kuala Lumpur(Maleisie). De vlucht was omgeboekt, omdat de vlucht via Bombay gecancelled is.

Daana zometeen 13 uur vliegen terug naar Amsterdam. Helaas had dit wel wat consequenties, omdat het examen wat vanochtend gepland stond niet door kon gaan.

Gelukkig kan ik het wel in Nederland doen, dus wat dat betreft misschien zelfs beter, omdat ik me dan nog wat extra kan voorbereiden. Maar toch….eigenlijk kom je het liefste thuis met het extra diploma op zak.

Tja….na vorige week zondag dus niet meer gesport…. Er was wel een zwembad, en ook een “Fitness ruimte”, maar beiden nodigde niet echt uit om te gaan trainen. Het is dus gebleven bij een wandeling van 5KM, en op zondag ook een flinke wandeling in de hitte.

En de alcoholvrije periode vanaf januari heb ik ook maar even onderbroken. want in het vliegtuig op de heenreis kon ik de verleiding niet weerstaan een wijntje te nemen. Dus af en toe bij het eten (roomservice) ook maar een koud glas bier mee besteld, alhoewel ze achteraf gezien nog best prijzig waren (zeker voor Indiaanse standaarden). Maar goed…er zit een weekendje Ierland aan te komen, en een feest, en dan komt de vakantie er weer aan, dus zal ik nog wel af en toe een biertje nemen komende maanden.

En dan Chennai zelf. Eigenlijk is het een beetje het zelfde idee als Delhi en Bombay. Het is ook de op 4 na grootste stad, dus dan kom je in een flinke drukte terecht. En da’s altijd weer flink wennen, want de drukte, de herrie, de hitte en vooral de chaos op straat zijn zaken die je even op je in moet laten werken.

Veder heb ik nog een beetje gezocht naar bezienswaardigheden, maar ook dat valt eigenlijk flink tegen in zo’n grote stad. Als je van tempels houd, dan vind je er genoeg. En het zijn stuk voor stuk nog eens prachtige bouw werken ook. Helaas kun je niet alle tempels in, zonder dat jet het risico loop dat je schoenen gestolen worden, want de mijne was ik 1 keer bijna kwijt toen een paar kinderen er op af liepen.

Het hotel was perfect! Het nieuwe studiecentrum van Koenig is ook heel erg mooi! Een verdieping in een nieuw gebouw, waar ze hun best gedaan hebben om het mooi in te richten. De cursus was ook goed, weer veel bijgeleerd, en daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *