Powertriathlon Aarschot

Download PDF

 

 

 

 

 

 

138ste plaats van de in totaal 166 gestarte deelenemers.

138 Schoonen Hans
Startnummer 159
Categorie H40
Zwem + wissel 0:47:13 149
Fietsen 2:04:58
Fietsen + zwemmen + wissel 2:52:11
Loopronde 1 0:26:09 111
Loopronde 2 0:26:54 
Loopronde 3 0:27:06 
Totaal Lopen 1:20:56
Finishtijd  4:13:07

Gisterenochtend rond kwart voor 10 John op gepikt, en naar Aarschot gereden. John deed niet mee, maar wilde wel mee gaan kijken, en coachen. In Aarschot aanbeland bleek dat de bussen voor de supporters (de loop wisselzone lag namelijk 12 kilometer van de zwemstart) al vertrokken waren, dus John had een mooie wandeling voor de boeg.

Ikzelf moest op de fiets de 12KM overbruggen, dus de warming up was al gedaan. In de wisselzone Stef tegen gekomen, en even snel bijgepraat. Mezelf in mijn pak gewrongen, en richting de zwemstart gegaan.

Zwemmen ging goed. Ik ben als 149 ste het water uit gekomen dus 17 man achter me gelaten.

 

 

 

 

 

 

 Hierna het fietsen…dat was zwaar… Ik was gewaarschuwd, maar toch viel het tegen. Gelukkig heb ik deze week een nieuwe cassette in mijn achterwiel gestoken, anders had ik toch verschillende heuvels op moeten wandelen, want dat was me nooit fietsend gelukt. Nu lukte het me maar net, en de klimmen hadden niet langer mogen duren.
 Wat me wel mee viel waren de afdalingen. Degene die voor me zaten, en uitliepen tijdens het klimmen haalde ik tijdens de afdalingen weer terug in.

Daarna het lopen, en daarin zaten ook een paar verassingen. Na de passage op het plein ga je door een nau steegje, en niet kort hierna een erg steile heuvel op die blijft duren. Enkele honderden meters hierna volgt nog een flinke steile beklimming. Daarna wat vals plat en dan een leuk stukje afdaling. Hele vriendelijke vrijwilligers, en ook een goed sfeertje op het plein, en bij de finish in de buurt. De derde ronde kreeg ik direct bij het eerste stuk nog een flinke stortbui over me heen. Eigenlijk weinig last van gehad.

Na de finish zijn we nog even bij cafe de Knoet binnen gegaan en een pint gedronken.