Nieuwe schoentjes

Download PDF

Ik heb goed kunnen trainen afgelopen week, maar dat moest natuurlijk ook, want dit moeten de zwaarste weken zijn voor de triathlon.

Onder andere 160KM gefietst, 3KM gezwommen, een paar keer 14KM gelopen, en 1 keer 44KM gewandeld (dus de lange duurloop maar laten vervallen).

Gaat lekker, en ik heb wel het gevoel dat ik zonder al te veel problemen de triathlon moet kunnen finishen.Ik verwacht geen supertijd, want daarvoor ben ik veel te laat begonnen met de opbouw van de kilometers, maar dat kwam door de werkweekenden van een paar maanden terug, dus niets aan te doen.

Ondertussen heb ik de beslissing genomen om op mijn “Gewone” racefiets te starten. Ik kan daar niet meer op terug komen, want ik heb gelijk mijn tijdrit fiets verkocht, omdat ik het zonde vind om deze te laten staan terwijl de kans klein is dat ik nog zaak zal starten op een snelle triathlon.
Dus geen snelle tijdritfiets meer, en geen snelle carbon wielen meer. Toen de fiets eenmaal weg was, heb ik me wel een paar keer afgevraagd of het wel een verstandige keus was, omdat je niet voor hetzelfde geld een dergelijke fiets met wielen terug kan kopen.

Maar…weg is weg, dus heb ik weer wat meer plaats in mijn garage (ieder nadeel heeft zijn voordeel). Dus maar gelijk geïnvesteerd in een paar goeie trail schoentjes. Ik heb de Inov-8 xtalon gekozen, na een paar avondjes browsen op internet. Ongelofelijk hoeveel soorten en reviews je hebt van trail schoenen, en daarom speciaal gekeken naar schoenen geschikt voor de ultra afstand. Dan vind je een stuk minder, en zijn er nogal wat tegenstrijdigheden. Maar de X-talon leek mij te voldoen aan het juiste profiel, en ze zagen er ook wel strak uit (alhoewel dat natuurlijk nooit een reden mag zijn ). Deze keer heb ik ze goed ruim gekozen, omdat de Salomons die ik had eigenlijk altijd net iets te krap zaten bij mijn tenen. Beter iets te ruim daarom, zeker gezien de lange afstanden die ik wil gaan doen. Ik heb ze ondertussen al 3 keer getest, en ze lopen fantastisch. Ze wegen haast niets, en hebben nauwelijks demping, maar ze lopen geweldig.

Nu nog 1 zware week, en dan vanaf maandag weer gas terug nemen, en aftellen naar de Frysman…

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *