1 maand voor de Frysman

Download PDF

Nog 1 maandje te gaan voor de Frysman.

Het jaar lijkt nog maar net begonnen, en ineens is het al weer bijna Juni….

Dan ben ik deze keer ongeveer een half jaar “wedstrijdloos” geweest, en dat is nog niet zo vaak voor gekomen afgelopen jaren.
Andere jaren zat er altijd wel een marathon of korte triathon in de voorbereiding naar een grote wedstrijd, maar dit jaar dus niet.
Dit heeft wel als voordeel dat de zwaarste trainingen gewoon afgewerkt konden worden, en van lieverlee de kilometers op beginnen te bouwen. Af en toe wel een lange wandeling er tussendoor, maar over het algemeen gaat het de laatste maand goed, en begin ik al wat trainingseffect te merken.

Helaas is het zwemmen deze week niet door gegaan vanwege het verwachtte onweer, dus maar wat extra gelopen deze week.
Zaterdag nog een keertje de zeelandbrug over gegaan, en zondag 10KM gerend, en daarna 35KM gewandeld met Maaike.

En gisteren nog c.a. 13KM door het Rucphense bos gerend met een temperatuur van rond de 30 graden. Gaat lekker dus, en hopelijk kom ik de laatste paar weken voor de Frysman ook goed door.Het zal zeker geen top tijd worden, want daarvoor ben ik te laat begonnen met trainen, maar zonder problemen finishen moet goed te doen zijn. Alhoewel…dit soort wedstrijden gaan vaak anders dan je verwacht, dus je weet nooit wat je tegenkomt op zo’n dag.
Materiaalpech / het weer / vorm van de dag / etc. etc.

Mijn gewicht is in ieder geval weer helemaal in orde. Vanochtend nog gecheckt, en vergeleken met 2016 toen ik Limburg Zwaarste deed, en toen was ik precies 8,5KG zwaarder dan nu.
Ultralopen zou straks dus een heel stuk gemakkelijker moeten gaan, en nu moet ik weer op passen dat ik niet te veel verder afval, want anders krijg ik weer andere problemen, zoals vorig jaar tijdens de icon triathlon. Nu nog flink wat kracht training, dus veel in het bos trainen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *