A Wedstrijd

Download PDF

Het heeft even geduurd, maar ik ben er uit….

De wedstrijd van het jaar wordt een 160KM ultraloop eind dit jaar.

Ik speel al heel erg lang met het idee om een 100 Mile een keer te proberen, maar na limburgs zwaarste had ik die plannen voorlopig weer even geparkeerd, en daarna vooral leuke (extreme) triathlons gepland.

Maar sinds vorig jaar (en dat heeft denk ik heel veel te maken met mijn gewicht, of misschien wel door het vele wandelen met Maaike) merk ik dat ik nog veel meer geniet van het hardlopen dan vroeger. De lange duurlopen kunnen me niet lang genoeg duren, en door de weeks ga ik eigenlijk niet snel de deur uit voor een loop korter dan 14KM. Dit gecombineerd met het vele wandelen (de laatste weken maak ik wandel + hardloop weken van >110KM), en na de geplande triathlon zal dit alleen maar toenemen met de wandelvakantie etc. in het vooruitzicht.

Het word de Bello Gallico Trail, en Jan gaat ook mee doen, dus nog een heel mooi doel waar we samen naar toe kunnen trainen.

Gelijk maar ingeschreven, dus na de Frysman ga ik de rest van het jaar alles om deze wedstrijd heen plannen.

Te beginnen met eind augustus de Ultra in Monschau.
In September nog iets leuks uit zoeken (misschien Winschoten?), en eind Oktober de marathon van Etten Leur. Dat weekend probeer ik ook wat lopers bij elkaar te krijgen voor een bedrijventeam(geen team in Roosendaal dit jaar, omdat ik er weer niet bij kan zijn vanwege de Frysman triathlon),

Dus geen Hel van Kasterlee dit jaar, maar een ultra die alhoewel het een niet al te zwaar parcours lijkt, zeker evenveel energie gaat kosten.

Het trainen voor de Frysman gaat redelijk. Vorige week lekker gezwommen in Galder, en afgelopen zaterdag met Rob, John en Michel lekker relaxed 33KM door de Rucphense bossen gerend. Helaas viel de geplande fietstocht in het water, want vrijdag (koningingsdag) was de bedoeling een rondje zeelandbrug, maar dit kon niet doorgaan vanwege problemen bij de klant.

Zondag ochtend deze training ingehaald, maar na 115KM besloot ik te stoppen, omdat het te nat en te koud was. Hopelijk volgende week beter….

Deze week staat er buiten zwemmen/fietsen lopen, ook nog een wandeltocht met Maaike (45KM) in Bouillon op de planning….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *