Ingeloot voor de Swissman :-) !!!!

Download PDF

Afgelopen vrijdag kwam er een email in mijn mailbox, afkomstig van het Swissman team.

Zaterdag zag ik het pas,  en had ik het mailtje pas geopend, en dat was net op tijd, want het bleek een kans te zijn om alsnog mee te kunnen doen met deze fantastische race. Er was namelijk een slot vrijgekomen, en hier moest ik voor zondag op reageren. Gelijk geregled dus, en en zondag ochtend kreeg ik het verlossende bericht dat ik er bij ben op 24 Juni. Uiteraard eerst wel even met Maaike overlegd, want het is niet niks, twee van dat soort wedstrijden in 1 jaar. En ook John op de hoogte gebracht, en gevraagd of hij ook voor deze wedstrijd als support-runner/coach/verzorger mee wil gaan.
Dus in tegenstelling tot 2016 wordt 2017 hopelijk weer een echt triathlon jaar, met twee evenementen die volgens mij gelijkwaardig zijn aan de Celt en Norseman. Die laatste wordt het het doel voor volgend jaar, want het zou toch wel heel mooi zijn om de 3 van de allxtri familie te kunnen finishen.
Maar daar zal het nog lastiger worden om ingeloot te worden, maar wie weet heb ik zoveel geluk met de loting als dit jaar.se
Dat veranderd het originele plan nogal….
De Swissman valt vrij vroeg, en daarvoor zijn er eigenlijk geen triathlon wedstrijden die intressant zijn om in te plannen voor die wedstrijd.
Terheijden/Meer of Oud gastel vallen allemaal in Juni, juist wanneer ik aan het taperen ben, of tijdens de wedstrijd.
Zwemlopen zijn te kort, dus beter die tijd gebruiken om lange afstanden te trainen.
Dus schiet er eignelijk alleen af en toe een ultraloop of een fietstocht over. Als het allemaal meezit, en de planning bij  Maaike laat het ook toe, kan ga ik in April mee als verzorger met Jan, en probeer ik de tweede helft zelf mee te lopen op Texel.
En……van Sinterklaas krijg ik een paar Viking noren, want de schaatsen die ik had zijn letterlijk in rook opgegaan tijdens de brand een paar jaar geleden.
Vanaf volgende week dus ook af en toe een schaatstraining, om in de winter toch iets wat lijkt op fietsen te doen, en ik loop met het idee rond om een wintertriathlon te gaan doen als me dit goed bevalt. Ultralopen zal dus vooral in het voor en het najaar gaan gebeuren. Helaas geen Zugspitztrail dit jaar, maar wie weet, misschien volgend jaar weer.
junior_1
Dus eerst mezelf helemaal focussen op de Swissman, en ik moet zeggen….ik heb weer heel erg veel zin om te trainen. Hopelijk werkt de blessure ook mee.
Nadat ik in Luxumburg flink afgezien heb op de fiets, heb ik mezelf voorgenomen om de eerstvolgende keer (en dat zal de Swissman dus zijn) er voor te zorgen dat ik een stuk gemakkelijker die bergen op ga.
Ik hoop het als volgt op te lossen:
-Andere fiets (met tripple voorblad/geen tijdrit stuur/geen aero bidon/geen ovale bladen)
-Minder gewicht (flink afvallen dus….)
-Beter getraind (dus veeel meer fietsen)
Maar allerbelangrijkst is om van mijn blessure af te komen, en er ook geen meer bij te krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *