Volgende doelen

Download PDF

Ondertussen is het alweer ruim een week geleden dat ik in Almere gefinished ben. Het herstel gaat erg goed, en dat heeft vooral te maken met het wat rustiger tempo tijdens de afsluitende marathon. Gisteren 7KM op een erg laag tempo gelopen, en dat ging eigenlijk wel goed. Ook deze week blijf ik nog rustig aan doen, en daarna wil ik een paar lange duurlopen doen, en dan moet ik weer klaar zijn om de marathon van Etten Leur te kunnen finishen.

De belangrijkste wedstrijden voor 2014 zitten er helaas weer op. Tijd voor een rustperiode, en dan weer eens vooruit gaan kijken naar de volgende doelen voor dit jaar.  De voorlopige planning is, eind October de marathon van Etten Leur. De kans dat ik ga straten tijdens de Hel van Kasterlee is dit jaar vrij klein. Mogelijk doe ik de marathon van Spijkenisse eind dit jaar.

Ook moet ik  voor 2015 al gaan plannen, want dat jaar loop ik al een halve eeuw op deze aardbol rond, en kom ik dus in een andere “age group” terecht. Dit moet dus eigenlijk een bijzonder evenement worden, en dat maakt het gelijk ook een beetje lastig…

Ik zou graag een LD uit de IM series willen doen, maar die zijn nagenoeg allemaal al vol. Lanzerote zou nog kunnen, maar dat is:
-heel (veel te) veel klimmen en dalen tijdens het fietsen
-vrij prijzig
-lastig qua vervoer, omdat het een eiland is.

Ook moet ik natuurlijk eerst kijken hoe de vakantie dit jaar gaat vallen. Challenge Roth zou ook kunnen, maar dan moet ik 6 December nog een poging doen om in te schrijven. Maar ….eigenlijk is die ook nogal aan de dure kant.

Het goedkoopste, gemakkelijkste, en handigste zou zijn om in Juni in Hannover een hele te doen, en daar proberen een nieuw PR te halen, en daarna in Tjechie proberen een podiumplaats te halen in de categorie 50+ tijdens de bigman. (was ik dit jaar al 50 geweest, dan zou ik 3e geworden zijn). Qua kosten denk ik de beste optie, en moet ook kunnen omdat er een maand tussen zit.

Ik heb ook een paar hele mooie zwaardere triathlons bekeken, en met name de Brutal en de Celtman lijken me ook super mooie en zware evenementen om aan deel te nemen. Voorlopig wel lastig, want buiten het vervoer etc. moet je ook een support crew van een paar personen meenemen, in verband met veiligheid, bevoorrading etc.

Uiteraard e.e.a. in overleg met de rest van de lange afstanders, zodat we weer met een groepje kunnen gaan….

Nu eerst maar even focussen de marathon van ELHerfstmarathonHerfstmarathon_2

2 comments

 • Kris Duhayon on september 22, 2014 at 2:07 pm said:

  Ik ga volgend jaar naar Vichy. Is ook een challenge wedstrijd en volgens het internet, een goed georganiseerde wedstrijd.
  Vichy ook niet zo ver en makkelijk bereikbaar (ook per TVG). Het weer op 30/08, is nog zeer goed daar. Warm maar niet overdreven. IM is inderdaad zeer duur. Ik heb er ook al over nagedacht, maar vind het altijd zonde voor het geld.
  In Almere hebben we ongeveer hetzelfde parkoer afgelegd, ook ik ben geen goede zwemmer, als 414e uit het water en na het fietsen kunnen opschuiven naar plaats 214, dan nog kunnen doortrekken in het lopen naar plaats 158, 11u06m53. Had liever onder de 11u gezeten, maar ja, als je al zo lang bezig bent met triathlon ben je op den duur met niets meer tevreden. En Almere, zeer goede organisatie dit jaar. Train ze

 • admin on september 22, 2014 at 3:36 pm said:

  Hoi Kris, Bedankt voor je reactie!! Jammer dat we elkaar niet even gesproken hebben in Almere, maar we zullen elkaar vast nog wel tegen komen met een andere triathlon. Vichy zal ik ook overwegen. Ze doen daar geloof ik hele/halve en OD, en dan gaan er misschien meerderen mee.
  Een paar collega triathleten van mijn vereniging hebben daar vorig jaar meegedaan en waren er zeer over te spreken.

  Jij hebt een hele mooie tijd weg gezet in Almere, ondanks de stevige wind, en de vrij hoge temperatuur tijdens he lopen (alhoewel de wind wel lekker koel was)! Zoals je wellicht gezien hebt ging het bij mij iets minder, maar ik ben ondertussen al weer over de teleurstelling heen.

  Hannover is overigens ook een leuke wedstrijd, als je van een wat kleinschaligere triathlon houd. Goed georganiseerd, en goedkoop, maar wel een super parcours wat geheel autovrij is!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *