Marathon Etten Leur 2013

Gisteren eerst lekker uitgeslapen tot 9 uur(eigenlijk 10 uur vanwege het verzetten van de klok).
Weinig last van de zenuwen deze keer, misschien omdat de laatste wedstrijd nog maar iets meer dan een maand geleden is. En je hoeft met een marathon niet zo veel spullen mee te slepen, als met een triathlon.

Waar ik me wel een beetje zorgen om maakte, was de verkoudheid die nog steeds niet over is (houd al ruim 3 weken aan), en de stekende pijn in mijn lies. Met slechts 1 echte lange duurloop na Almere besluit ik de lat niet te hoog te leggen. Finishen onder de 4 uur wordt het doel, en als het kan zonder te wandelen.

Half 11 pik ik eers Will op, en daarna John. Beiden gaan hun debuut maken op de marathon.
Ruim op tijd komen we aan bij de Nobelaer, nadat we eerst alvast een stukje gerend hebben omdat het flink begon te regenen toen we de auto uit kwamen. Binnen bij de Nobelaer was het ongekend druk. Vanwege de regen stonden de meeste lopers nog binnen, de bui af te wachten. Gelukkig werd het zo’n 20 minuten voor de start droog, en kwam de zon er door.

Een kwartiertje voor de start, het startvak opgezocht. Nog steeds droog, en nog steeds zonnig werden we om kwart voor 12 weggeschoten. Ik kwam al vrij snel in mijn ritme, en voelde me goed. Na zo’n 5 Km kwam ik in een groepje terecht, en ik besloot hier in te blijven. Tijdens de 10Km doorkomst zag ik dat de groep voor een tijd van 3u30 ging, en ik besloot zo lang mogelijk mee te gaan. Af en toe voorop gelopen, en vooral het stuk na vanaf de 15 kilometer ging heel erg lekker. Eigenlijk te goed denk ik, want ik was van de groep weg gelopen. Op de halve kwam ik door op 1u44, en Maaike stond met Linda net voor de drankenpost. Daar even een gelletje genomen, en op naar de tweede ronde. Toen ik weer verder liep, merkte ik al gelijk dat ik wat draaierig werd, en kortademig. Bijna zeker veroorzaakt door de aanhoudende verkoudheid van de laatste weken.

Overschakelen naar een andere versnelling dus, en hopen dat het niet erger wordt. Ondanks dat het tempo terug ging, bleven de kilometers voor mijn gevoel wel snel voorbij gaan. De achillespees die ik de eerste ronde goed voelde, voelde ik niet meer, en ook weinig last van de pijn in mijn lies.
Bij de 30 kilometer zag ik Will staan. Hij  moest opgeven van wege klachten aan de peesplaat. Sneu voor hem, want hij heeft flink wat uurtjes gestoken in de voorbereiding.

Ondertussen was ook de kop van de halve marathon gepasseerd. Daar lag het tempo ontzettend hoog! Bij mij was het tempo flink omlaag gegaan. Het doel bijgesteld naar blijven hardlopen tot de finish. Alleen bij de drankpost even tijd genomen om rustig te drinken, en een keer even gestopt om de compressie kousen op te trekken. Na 3u52 minuten gefinished. Dik tevreden met deze tijd.
Vorig jaar zo kort na Almere heel  erg veel pijn / kramp gehad, en nu vrij gemakkelijk de marathon volbracht.

Daarna nog even bij Maaike en Linda op John gewacht. Hij kwam iets later binnen, en heeft zijn eerste marathon er op zitten. Samen terug gewandeld naar de Nobelaer, en na een massage weer terug naar huis(eerst even zoeken naar de auto, want we konden de Tuinstraat niet meer terug vinden).

finish tijden

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *