(Super)goed nieuws

Download PDF

Maandag 14 Juni……de dag waarop Maaike haar uitslag krijgt……

Het is half 2, en Nederland start zijn eerste wedstrijd voor de WK. Normaal gesproken een moment dat de zenuwen flink toeslaan.

Ook vandaag, maar nu bonkt mijn hart in mijn keel, omdat we zo naar het ziekenhuis moeten om de uitslag te ontvangen van de pathalogie (de afdeling die de moedervlek verder onderzocht hebben).

Zoals altijd liep ook vandaag de afspraak een half uur uit. Je zou bijna ter plekke een hartaanval krijgen van de spanning.
Zo rond 3 uur liepen we de onderzoekskamer binnen, en c.a. 10 minuten later kwam de chirurg binnen.

Met een ernstig gezicht bevestigde hij, wat we eigenlijk al wisten. Het gaat inderdaad om een melanoom, oftwel een vrij agressieve vorm van huidkanker. ……….slik…….

Gelukkig vervolgt hij snel zijn verhaal, en verteld dat de dikte slechts 0,7 mm is. Dit houd in dat de kans op uitzaaiingen minimaal (< 2%) is. Onder deze omstandigheden dus alles bij elkaar heel erg goed nieuws. Volgende week wordt voor de zekerheid rondom de wond een marge van 1 CM extra weg gehaald hierin kunnen namelijk “sattelieten” gevormd zijn, die later weer voor uitzaaiingen kunnen zorgen. Als dit schoon is, komt Maaike onder strenge controle van een dermatoloog, maar is ze in principe genezen. Geweldig nieuws dus!!!

Nog meer goed nieuws, wanneer we op de terugweg de radio aanzetten, en blijkt dat Nederland gewonnen heeft.

Vanavond samen met Michel aan de zwemvierdaagse meegedaan. 1 Kmtje zwemmen, wat goed is voor het herstel na de triathlon. Hopelijk ook binnenkort goed nieuws voor Michel, die ondertussen vanaf paasen ook al met zijn gezondheid overhoop ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *