Buiten zwemmen

Download PDF

Het triathlon seizoen is nu definitief begonnen……want de eerste zwemtraining in Galder zit er weer op. Wel flink koud…maar toch een stukje gezwommen samen met Marcel.

Het trainen gaat sowieso  lekker, en ik heb er weer heel veel zin in.
De drukke weekenden zijn gelukkig voorbij nu, dus wat dat betreft komt er weer wat (nodige) rust.
Ook heb ik vorige week nog een rondje van 120KM kunnen fietsen,  en dat viel niet tegen.
Het was lekker weer, en er stond niet al te veel wind, en de kilometers vlogen voorbij.

Volgend weekend ook ergens tijd proberen te vinden om 150KM te fietsen, want er staan ook wat wandelingen met Maaike op de planning.

Alles bij elkaar nog flink wat loop kilometers gemaakt vorige week, en zo het werkweekend toch nog een beetje af kunnen wisselen met wat ontspanning. En zondag met Maaike nog een flinke wandeling gemaakt,,,,

 

Een wedstrijd er bij op de planning

Download PDF

Na de Frysman wordt de volgende wedstrijd een ultra van 56KM in Monschau op 12 Augustus.

Dus na de triathlon nog een maandje om me voor te bereiden, maar om deze wedstrijd normaal te kunnen finishen moet dat wel voldoende zijn. Het zou dan een hele mooie training zijn voor eventuele nieuwe doelen in het najaar.

Ook de wandelvakantie voorafgaand kan ik dan combineren met voor of na de 25KM wandelen af en toe een duurloop te doen.

Verder is het me eindelijk gelukt om een keer op de racefiets wat kilometers te maken.
Het waren er net 100, maar het begin is er…zo’n. 11 weken voor de Frysman. Vorig jaar was ik al volop aan het trainen op de fiets, want toen stond Luik Bastenaken Luik half April op het programma.

Nog 1 werk weekend, en dan ga ik er weer flink tegenaan!

 

 

 

Voorjaar

Download PDF

Tja…………soms zit het tegen….

Drie weken op rij zowat de hele weekenden + diverse avonden gewerkt, om de problemen bij de klant op te lossen.
Buiten de geplande trainingen zijn ook de paasdagen compleet de mist in gegaan.
De voorgenomen wandeling met Maaike op tweede paasdag is helaas ook niet meer gelukt.
Kortom…de voornemens om er weer flink tegenaan te gaan zijn voorlopig weer even uitgesteld.

Nog twee werkweekenden te gaan in April, en er staan ook nogal wat prive activiteiten op de planning komende weekenden in de resterende tijd.
Met een beetje mazzel ga ik proberen binnenkort een ochtend vrij te plannen door de weeks, zodat ik eindelijk de nodige fiets kilometers kan gaan maken.

Maar….genoeg geklaagd….
Het voorjaar lijkt nu definitief te gaan beginnen, dus ik moet weer uit de schaats en mountainbike modus, en weer terug in de triathlon modus komen.
Van de 3 onderdelen gaat het lopen alvast heel lekker. Nog wel een stuk zwaarder als vorig jaar, maar het voelt wel heel goed aan.
Het fietsen op de Tacx eigenlijk ook wel, want ik heb de laatste trainingen alleen op het zwaarste vermogen getraind.
Alleen het zwemmen is niet doorgeaan afgelopen weken, maar wie weet, misschien vanaf volgende week al weer buiten zwemmen als de temperaturen nog een beetje verder stijgen.
En met Maaike nog flink wat wandelkilometers maken, want de Kennedymars is ook al in Mei.

Dus ik ga me volledig richten op de Frysman, en het zou toch mooi zijn als ik deze 10e editite een nieuw PR kan wegzetten.
Maar zoals met de vorige triathlons, ben je buiten de factoren waar je zelf invloed op hebt, afhankelijk van de vorm, het weer, het materiaal etc. etc.
In ieder geval een mooi streven de komende weken.

Als het me heel goed bevalt, dan misschien nog een hele in het najaar, maar ik heb eigenlijk ook heel veel zin om een paar mooie trails of ultra’s te gaan doen.
We zullen zien….

42KM

Download PDF

Het is onderrtussen al weer even geleden dat ik geblogd heb.

Er waren wat werkzaamheden bij de klant die voorrang hadden, en buiten de geplande akties in het weekend, kwamen er ook nog wat andere problemen bij.
Ook door de weeks had ik weinig tijd, want afgelopen weken heb ik een paar keer een etentje gehad met verschillende ex-collega’s.

En ook a.s. paas weekend moet ik weer werken, want dan ga ik vrijdag avond en zaterdag een paar belangrijke installaties doen bij de klant, die vorige week, en de week ervoor in de mist in gegaan zijn.

Vandaag stond er wel een flinke wandeling gepland samen met Maaike, en we zijn 42KM (een marathon) gaan wandelen rond Antwerpen met fantastisch weer! Hele mooie tocht, en Super goed georganiseerd,.

Het schaats seizoen zit er op voor mij, dus vandaar de afgelopen twee weken op maandag gezwommen. Alhoewel de eerste keer helemaal nergens op sloeg, begon ik afgelopen maandag weer een beetje beter te zwemmen.
Het was vanaf de Icon triahlon (September) geleden, dus moest ik weer even wennen.

Nog wel wat uurtjes op de Tacx doorgebracht, en ook de looptrainingen gaan steeds beter.
Maar helaas nog niet buiten gefietst. Hopelijk komt het er volgende week wel van want de klok staat weer een uurtje vooruit, dus blijft het wat langer licht
Een paar uurtjes zou dan eventueel in de avond kunnen.

Mijn wedstrijd planning is nog steeds niet rond.
Buiten de Frysman staat eigenlijk nog steeds niets vast. Vrijwel zeker ga ik met Maaike de Kennedymars doen in Mei, maar verder weet ik het nog niet.
Hangt ook een beetje van de plannen van de rest af….
Dussss eigenlijk weinig te melden…..

De winter is weer voorbij

Download PDF

Helaas is het me niet meer gelukt om op natuurijs te schaatsen.
Van de ene kant erg jammer, maar van de andere kant wel heel goed om te weten dat het dus toch nog kan in 2018. Had het minder gewaaid, of wat langer gevroren, dan zou misschien een elfstedentocht toch doorgegaan zijn….Het is alweer van 1997 geleden, dus zou toch wel een keer tijd worden.


Voor mij staat in ieder geval vast, dat er volgend jaar een alternatieve of gewone elfstedentocht op het programma staat.
De gewone zou dus misschien eind van dit jaar eventueel ook al kunnen….
Vanavond de laatste schaatsles, en dan gaan de schaatsen opgeborgen worden tot oktober.

Verder gaat het trainen wel lekker.
Fietskilometers maak ik nog niet, want de meeste fietstijd breng ik op mijn Tacx trainer door.
Vooral voor het fietsen moet ik snel de weg op, want ik moet de zeelandbrug weer over, om op tijd klaar te zijn voor de triathlon.

Luik Bastenaken Luik gaat helaas dit jaar vrijwel zeker niet lukken, want dan moet ik dat weekend en mogelijk ook het weekend ervoor werken bij deklant.

Lopen gaat goed, en ik hoop binnenkort de trainingen weer wat verder uit te kunnen breiden.
Ondanks de kou lekker doorgetraind, en vooral woensdag was het koud, en toen heb ik samen met Jan gerend bij een gevoelstemperatuur van min 15.
Thuis hong het ijs letterlijk aan mijn jasje.

En een paar hele mooie wandeltochten gedaan samen met Maaike, maar vanwege de griep ging de wandeltocht van afgelopen weekend niet door voor ons.

Gelukkig worden de dagen al weer wat langer, en hopelijk wordt de temperatuur ook weer wat hoger.

Kouder

Download PDF

Het plan om de Brutal xtreme triathlon te gaan doen lijkt toch niet door te gaan 🙁
John en Michel gaven al aan waarschijnlijk niet mee te kunnen, dus ik denk beter een ander doel uitzoeken voor het najaar.
Misschien de trail in Monschau die John op het programma heeft staan, en nog een paar leuke trails……

De training gaat verder wel lekker, en vorige week heb ik best wel wat kilometers gemaakt, en nog een paar keer op de tacx gezeten
Het buiten fietsen viel een beetje in het water, want alhoewel ik hem zaterdag avond klaar had gezet, toch zondag ochtend besolten een lange duurloop te doen.
Omdat ik nog een beetje stijf was van de wandeltocht van zaterdag in Kruiningen (33KM), begon het na een paar kilometer lekker aan te voelen, en werkte ik de 23KM af ruim binnen de twee uur.

Dinsdag avond weer geschaatst, en met nog twee lessen te gaan gaat het heel lekker.
De bochten gaan – afhankelijk van hoe druk het op dat moment in de bocht is – steeds beter.
Wel nog even gevallen tijdens een oefening (“visjes rijden, en toen iets te ver mijn been gestrekt”) maar gelukkig niet te hard.
Rechte stukken ging al goed, dus een tocht op natuurijs zou weinig problemen mogen geven….en…da’s maar goed ook, want het lijkt er op dat het ijs dik genoeg gaat worden.

Dus hopelijk binnenkort een schaatstocht op de planning, en daarna serieus gaan trainen voor de Frysman.

A.s. weekend zaterdag nog een flinke wandeling samen met Maaike doen in Prinsenbeek, en zondag eerst  in de ochtend flink trainen, en dan in de middag nog een wandeling (happen en stappen).

Brutal

Download PDF

En we zijn weer een weekje verder. Terwijl iedereen bij mij in de buurt volop aan het carnavallen is, ben ik gewoon aan het werk. Bij LCM heb ik flink vooruitgang geboekt, want een probleem wat we al heel lang hebben, heb ik afgelopen weekend op kunnen lossen. Dus zakelijk gezien een flinke prestatie geleverd, en dat zal hopelijk komende weken wat meer rust gaan brengen, omdat de druk van dit probleem af is.

Lekker gesport deze week. Van fietsen is helaas nog niet veel gekomen, maar gelukkig is schaatsen een beetje een vervanger, en dat ging wel lekker vorige week.

Lopen gaat ook weer lekker, en nu nog wat kilootjes afvallen.
De laatste weken heb ik wat meer nagedacht over een leuke wedstrijd voor in het najaar.
Er is er 1 die ver bovenaan staat, maar ik moet nog even kijken of het misschien ook een interessante is voor John/Michel/Rob/John en Peter. (En ik moet natuurlijk thuis ook nog even de goedkeuring krijgen)

Het is de Brutal Xtreme triathlon in Wales. Volgens sommigen de zwaarste triathlon ter wereld, en …..eigenlijk wil ik gewoon weer een hele mooie extreme gaan doen, en dat is er 1 die binnen het budget past, en die ook logistiek gezien nog te doen is.

En als er een paar maten mee doen met een halve of hele, zou dat helemaal fantastisch zijn.
Er is ook een dubbele, dus kan ik ook gelijk een beetje kijken hoe dat er aan toe gaat, en wie weet, misschien volgend jaar terug voor een dubbele….

Snowdonia: Tough Score 88/10

Extremely cruel or harsh. Very bad or unpleasant. Harsh, burdensome, cruel, excruciating, grim, hard, rugged. The Merriam-Webster dictionary pulls no punches in its definition of ‘Brutal’ and its synonyms. And neither do the Brutal race organisers…

Launched in 2012 by ultra athlete Claire Smith, the Brutal is known for its low-key feel and friendliness. And yet there’s nothing welcoming about the course, which submerges athletes in the chilly Lake Padarn for 3.8km before subjecting them to over 3,000m of climbing on the 180km Snowdonian bike leg. The 1,394m of climbing on the run keeps the pain a coming, and all of this without a support crew, with athletes isolated throughout.

“The results say it all,” says the Lincolnshire Iron legend Anthony Gerundini who’s raced 108 Ironmans. “The Brutal winner’s time in 2015 was 12:22hrs with no support, 30mins slower than the Celtman’s supported winner. The full 3.8km swim has the potential to be damn cold and choppy, the bike stats tell you how hard it is and the run throws everything at you. Quite simply, it’s a true extreme triathlon.” 

THE STATS

 

Maar nog maar niet te ver vooruitlopen, en eerst eens kijken of het dit jaar allemaal gaat lukken.
Eerst overleggen met de mannen, en thuis eens kijken of het er in zit.
Anders hebben we plan B nog, en ga ik keihard trainen om een paar PR’s te verbeteren dit jaar.

Een PR op de hele (Frysman) wordt dan het hoofd doel.

 

 

En we zijn weer bezig

Download PDF

Februari is begonnen, dus tijd om er weer flink tegenaan te gaan.

De verkoudheid is gelukkig over, en ik voel me weer lekker.
Geen reizen meer in het vooruitzicht, en hopelijk ook geen drukke werkweekenden meer.
Alhoewel, er zit er nog wel 1 aan te komen, maar hopelijk valt dat mee, en duurt het nog een paar weken voordat dat gaat gebeuren.

Vorige week heb ik weer wat gelopen, en geschaatst.
Lopen gaat weer terug erg lekker.
Maandag 10KM gelopen, Dinsdag geschaatst, woensdag met Jan c.a. 12KM, donderdag met John c.a. 10KM, vrijdag rust, zaterdag met John en Rob (21KM) en afgelopen zondag en maandag een tempoloop van 10KM.
De laatste tempoloopjes waren onder de 5 minuten per kilometer, dus dat begint weer ergens op te lijken.

De afgelopen twee weekenden waren heel erg druk, op zakelijk gebied, en vanwege diverse verplichtingen, en hopelijk is dat nu dus even voorbij.

Vanavond schaatsles, en a.s. weekend zal ik waarschijnlijk alleen zaterdag trainen, want zondag gaan Maaike en ik op tijd weg om te wandelen.
Daarna ga ik het fietsen weer snel terug op pakken.

Ik heb nog steeds de planning voor 2018 niet rond.


Buiten de Frysman heb ik nog niets concreets gepland, en ik twijfel of ik misschien dit jaar eens moet gaan proberen wat PR’s te gaan verbeteren.
Omdat ik steeds ouder wordt, zal dit steeds moeilijker gaan worden, dus misschien moet ik in de voorbereidingen naar de Frysman wat wedstrijdjes mee pakken, en bijv. proberen een marathon onder de 3u15, een halve onder de 1u30 een 10K onder de 40 etc. Na de triathlon dan vooral wat gaan trailrunnen, en eventueel wat meer ultra werk gaan doen. eind van het jaar dan een ultra of de Hel van Kasterlee.

….ik ben er nog niet helemaal uit…..

De schaats marathons in het buitenland komen iets te snel, en ook de wintertriathlon ben ik nog niet klaar voor. Hopelijk volgend jaar. En wie weet…misschien een paar mooie schaatstochten op natuurijs, als de vorst nog een beetje doorzet.

Verkouden

Download PDF

Wat een week….

Woensdag dus nadat ik terug gekomen ben uit India een stukje hardgelopen met Maaike, en dat voelde al vrij zwaar aan.
Wat blijkt…een dag later ben ik snot verkouden. Snotneus, keelpijn, hoesten, kortom een flinke verhoudheid te pakken.
Zo erg zelfs dat ik besloot donderdag niet de schaatsles in te gaan halen, maar in plaats daarvan voor pampus in de bank te gaan liggen.

Vrijdag nog steeds geen verandering, en dat kwam slecht uit, want er stond een heel druk weekend voor de boeg, zowel zakelijk als prive.
Bij de klant moest ik samen met een collega de nodige akties uitvoeren vanaf vrijdag avond tot zondagavond.
En ik had ook beloofd het parcours mee uit te zetten voor de Kwekerijloop, dus daar ging de overige vrije tijd zowat aan op.
Uiteindelijk slechts een paar uurtjes over op zondagmiddag, en die samen met Maaike besteed aan een rommelmarkt bezoek.

Dus vanaf woensdag niet meer getraind, tot gisteren (maandag).
En maandag was ook al zo’n ongeluksdag….zakelijk liep e.e.a. flink mis…bij de boekhouder was ook iets fout gegaan, en er viel een fles water over mijn laptop….
Dus ondanks dat ik nog niet helemaal hersteld van de verkoudheid was, moest ik toch de deur uit om een rondje te rennen.
In die staat had ik verwacht dat het heel erg zwaar zou zijn, maar de 9,5 KM liep ik ongeveer in 45 minuten, dus dat viel eigenlijk wel mee.
Vanavond naar schaatsles….

En dan….genoeg gerust 🙂

Voor mezelf besloten om vanaf 1 Februari (a.s. donderdag) er weer flink er tegenaan te gaan.
Vooral veel gaan fietsen, en de loop kilometers weer flink uitbreiden.
Zwemmen laat ik nog even achterwege, want eerst moet de schaatsles afgelopen zijn. Ergens in Maart pak ik dan het zwemmen weer terug op, zodat ik in Juni weer wel in staat moet zijn om de 3,8KM in c.a. 1u15 moet afleggen tijdens de eerste echte uitdaging dit jaar, de Frysman!

 

 

 

 

 

Shimla – Himalays’s India

Download PDF

De offshore Oracle training in India zit er weer op. Deze keer had ik Shimla gekozen, een mooi stadje op 2200 meter hoogte in de Himalaya’s.
Vanwege de smog/drukte etc. plan ik dergelijke trainingen de laatste jare buiten Delhi, en nu dus in Shimla niet zo heel erg ver van de Tibetaanse grens.

In het kort een verslagje van deze reis…
Ma – 15 Jan vertrok ik rond de middag vanaf schiphol naar Delhi, en pas de andere dag om 13:00 nam ik vanaf de nationale luchthaven (bereikbaar via een shuttle) de binnenlandse vlucht naar Chandigarh.
Ik was in de veronderstelling dat dit de luchthaven van Shimla was. maar het bleek nog zo’n 4 uur rijden te zijn.
Na een heel spannende rit, arriveerde ik eindelijk rond 18:30 in Hotel Combermere in Shimla.

Vanaf woensdag begon de Oracle cusrsus (Patch and maintain Oracle EBS R12.2), en deze zou tot en met Zondag duren (5 dagen totaal).
De dagen les waren van 9:00 tot c.a. 19:00, met tussen de middag 1 uur pauze. Zoas altijd een 1 on 1 training, zodat je een prive leraar ter beschikking hebt(1 van de meest belangrijke redenen om de training in India te doen).
Nadat ik succesvol de training had afgerond, had ik maandag nog om wat rond te gaan kijken. Geregeld met Koenig dat Gobin en ik in een Taxi naar Tattapani zouden nemen om dat dorpje wat te gaan verkennen.
Alhoewel het slechts 60KM van Shimla ligt, kost het ongeveer 3 uur om daar te raken.
Ter plekke een boot tochtje gemaakt, en wat rondgekeken, en na een bord friet (de eerste keer dat ik iets anders dan indiaans at) besloten we weer terug te rijden.


Dinsdag’s weer terug, en na een tussenstop in Delhi in het Koenig inn deluxe hotel, weer met KLM terug naar huis.

Zeer goeie Oracle cursus in een zeer mooie omgeving, met erg goede trainers!
Niet ziek geworden, en ik heb zelfs 3 keer een training van +/- 10KM gedaan op de loopband, wat vrij zwaar is op 2200M hoogte.
Soort van hoogtestage dus.

Woensdag na thuiskomst samen met Maaike een flinke wandeling gemaakt en in de avond nog een klein rondje gerend.

Dus….nu dat ook afgewerkt is nog een paar zaken voordat ik weer echt volop kan gaan trainen.
1 – een aantal werkzaamheden bij de klant die a.s. weekend uitgevoerd meoten gaan worden (vrij sapnnende ingreep).
2 – hulp bij het uitzetten van de Kwekerij loop op Zaterdag en zondag (een belofte die ik nog nakom voordat ik definiteif de WBTV verlaat).
Dus heb ik voor mezlf besloten deze “rustperiode” af te laten lopen op 31 Januari, zodat ik vanaf Februari er weer volop tegenaan kan gaan.

Tot nu toe wordt mijn A – wedstrijd dit jaar de Frysman op 24 Juni, en wanneer het een beetje meezit wil ik daar een poging doen om binnen de 11 uur te finishen.
Omdat ik niet verwacht veel cooruitgang te boeken met zwemmen, moet ik dus vooral proberen een snelle fietstijd i.c.m. een marathon finish van rond de 3u50 te realiseren.
Niet onmogelijk, maar uiteraard wel helemaal afhankelijk van de omstandigheden op de wedstrijd dag.
Nog 22 weken te gaan dus.

Nieuwe schaatsen

Download PDF

Het nieuwe jaar is weer begonnen, dus ben ik al weer druk bezig met het na komen van mijn goede voornemens.
Op zich scheelt het niet zo heel erg veel van vorig jaar, want toen was het voornemen flink af te vallen, en dat is nu ook het geval.
Gelukkig heb ik deze keer zo’n, 6KG voorsprong, dus maar goed 4KG te gaan, en ik heb er alle vertrouwn in dat dit gaat goedkomen.

Verder hoop ik het zakelijker wat rustiger te hebben dan de afgelopen jaren, zodat er buiten sporten ook wat meer tijd voor ontspanning is.
Ik wil ook weer veel gaan wandelen met Maaike, en als het weer een beetje meezit wil ik ook nog een of meer schaats toertochten mee rijden.

Afgelopen week lekker getraind, en alhoewel ik nog een beetje in de onderhousmodus zit, heb ik een beetje geschaatst, wat getraind op de Tacx, en een paar duurloopjes gedaan.
Een MTB tocht op zondag was het plan, maar omdat ik een setje hele mooie schaatsen had gezien op MP, heb ik besloten die op te gaan halen en uit te testen op zondag.
Het zijn Salomon Pro Carbon’s geworden in combinatie met MenM ijzers(clicknoren).
Ze zijn in absoluute nieuwstaat, en passen perfect, en ik heb ze gelijk getest gisteren op de ijsbaan van Breda.
Heel even wennen, maar daarna heel lekker geschaatst.
Het bochtenwerk nog niet heel erg goed getest, want eerst wilde ik wat meer vertrouwen opbouwen, omdat het toch allemaal wat anders aanvoelt.
Slechts een keer het ijs van dichtbij bekeken, maar ging gelukkig niet hard..

Ook komende weken zullen nog vrij rustige weken worden, in verband net de BT naar Shimla (India), en wat andere geplande dingen.
Dus pas vanaf Februari er weer volop tegenaan.