Nieuwe Cube

Download PDF

De laatste maanden ben ik flink aan het dubben over welke investeringen ik nog moet doen, om goed aan de start te komen tijdens de Swissman.
Omdat starten met de carbon tijdrit fiets geen optie is, heb ik mijn Cube Aerium pro eind vorig jaar omgebouwd voor de extreme triathlon’s (en voorzien van o.a. een tripple crancstel).
Maar wat blijft is de deuk in mijn bovenbuis, en daardoor loop ik het risico dat mijn fiets niet goed gekeurd wordt bij de technische controle.
Buiten dat zijn zowel mijn carbon als deze Cube gemaakt om in de Aero positie te zitten, wat natuurlijk helemaal niet van toepassing is op de extreme triathlons, waar voornamelijk de bergen en de lange afstand de extremiteit bepalen.
Anders gezegd, een tijdritfiets is minder geschikt voor dit soort doelen, en eigenlijk al helemaal niet voor de vele kilometers in de training vooraf.
Dat bleek maar weer toen ik vorig jaar in Luxumburg van mijn fiets vloog, omdat deze begon te slingeren tijdens een afdaling, deels te wijten aan de geometrie van de fiets.

Nadat de jaarcijfers van ICT-OKE bekend waren, en bleek dat een fiets past in het sponsorbudget, ben ik op zoek gegaan naar een goeie allround racefiets.
Het moest er een worden die licht genoeg is, voldoende aero is, en verder helemaal afgemonteerd is om goed te kunnen klimmen.
En heel belangrijk…voldoende comfort tijdens de lange ritten. Daar is het eigenlijk nog het meest om te doen, want ik merk dat na zo’n 100KM de schouders/nek etc. behoorlijk gevoelig worden.
Al een poosje aan het orienteren wat voor model het gaat worden, en mijn oog viel al heel snel op de Cube Agree C:62 SL team Wanty fiets.
Niet zo vreemd dat die opviel, want die is al helemaal in de ICT-OKE kleuren gespoten, en ziet er gewoon prachtig uit.

Verder moest ik de keuze maken wel/geen schijfremmen, maar omdat er nog veel onduidelijkheid over bestaat of deze toegestaan zijn, en je dus nooit zeker weet of je problemen kunt verwachten, heb ik gekozen voor velg remmen.
Di2 (electrisch schakelen)was ook nog even in beeld, maar daar heb ik vanaf gezien.
Ik heb wel bewust voor Dura Ace afmontage gekozen, zodat ik dan qua groep dezelfde setup als de meeste profs heb, en voor heb ik een compact crancstel(50x34T, 170mm) zodat ik zowel in de bergen als vlak goed uit de voeten kan zonder tripple.
De casette achter is 11-28T, en dat is dus een hele brede range, en zelfs nog 1 tandje lichter dan de 12-27 die ik in mijn huidige fiets heb zitten.
En dan het gewicht…..7,5KG (vanwege de lichte carbon techniek) en da’s ook meegenomen ten opzichte van de Cube die c.a. 10KG weegt.

Nog even de specificaties:
FRAME
C:62 Advanced Twin Mold Technology Aero Frame, Direct Mount Caliper Brake, Road Aero Endurance Geometry

COLOR:team wanty
SIZE:53
FORK: CUBE CSL Evo Aero C:62 Technology, Aerodynamic Direct Mount Caliper Brake, 1 1/8″ / 1 1/4″ Tapered
HEADSET:FSA I-t, Top Integrated 1 1/8″, Bottom Integrated 1 1/4″
STEM:CUBE Performance Stem Pro, 31.8mm
HANDLEBAR:Cube Wing Race Bar Carbon
HANDLEBAR TAPE:CUBE Grip Control
REAR DERAILLEUR:Shimano Dura Ace RD-R9100-SS, 11-Speed
FRONT DERAILLEUR:Shimano Dura Ace FD-R9100-F, Braze-On
SHIFT-BRAKE-LEVERS:Shimano Dura Ace ST-R9100
BRAKE SYSTEM:Shimano Ultegra BR-6810, Direct Mount
CRANKSET:Shimano Dura Ace FC-R9100, 50x34T, 170mm (50/53cm), 172.5mm (56/58cm), 175mm (60/62cm)
CASSETTE:Shimano Ultegra CS-6800, 11-28T
CHAIN:Shimano CN-HG700-11
WHEELSET:Fulcrum Racing 44 Aero, QR/QR
TIRES:Schwalbe One, Kevlar, 25-622
SADDLE:Selle Italia X1 Road
SEAT POST:CUBE Performance Motion Post, 27.2mm
SEATCLAMP:CUBE Aero, Semi-Integrated
WEIGHT:7.5 kg

Dus gisterenavond even bij Martens tweewielers binnengesprongen, en de fiets besteld.
Nog even ruim een week geduld dus, en dan kan ik gaan proefrijden.