Nog een paar dagen…..

Download PDF

en dan klint “You never walk alone” weer over de Coolsingel.

De trainingen zitten er op, en ik voel me goed. Ben wel te zwaar, maar verder weinig problemen.
Deze week dus helemaal gas terug genomen. Afgelopen zondag gezwommen met de club, maandag 80Minuten gefiets, dinsdag gezwommen, woensdag 4,5 kilometer gejogd.

Vandaag rust of een kort duurloopje. Weet het nog niet…

De kriebels beginnen weer een beetje te komen.

Moeilijk in te schatten welke tijd ik zal halen. Mijn gevoel zegt dat er wel een 3u20 in moet zitten deze keer. Ik hoop in ieder geval eindelijk een keer binnen de 3u34 binnen te komen, zodat ik een nieuw marathon PR aan mijn lijstje toe kan voegen.

Zondag dus dubbel spannend, omdat dan ook een beslissing genomen wordt in het wel/niet doorgaan van de triathlon van Neerpelt.

 

Vanaf morgen flink wat vocht in nemen, want de weersverwachting is:

Vr Za Zo Ma Di Wo
Zonneschijn (%) 70 50 60 20 40 40
Neerslagkans (%) 10 10 10 40 40 50
Neerslaghoeveelheid (mm) 0 0 0 0/1 0/1 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 3/7 1/4 4/6 5/8 5/7 2/6
Middagtemperatuur (°C) 10/17 12/14 15/17 14/16 13/15 13/15
Windrichting W N O W NW W
Windkracht (bft) 4 3 2 4 4 4

Maximum 17 Graden, maar daar kan dus nog wel iets bijkomen. Hopelijk blijft de wind verwachting op 2.

Weliswaar bijlange na niet wat ik in 2007 meegemaakt heb. Ik vond nog het volgende persbericht over de marathon van 2007. Ik heb deze toen ook uitgelopen, dus in vergelijking daarmee valt het allemaal nog wel mee:

Bijna de helft van alle deelnemers heeft zondag de marathon van Rotterdam niet volbracht. Van de ongeveer 7800 hardlopers die begonnen aan de 42,195 kilometer door de broeiend warme havenstad, liepen ruim 4200 de wedstrijd uit.

Iets minder dan 3600 recreanten vielen uit door de warmte of konden door het besluit van de organisatie om de wedstrijd af te breken de hele afstand niet volbrengen. De bijna tropische temperatuur zorgde voor een record aan mensen dat door oververhitting uitstapte.

In totaal zijn er 68 ambulanceritten geweest; 29 personen werden naar diverse ziekenhuizen en 11 personen naar de EHBO-post in het Albeda College aan de Hennekenstraat vervoerd. Daarnaast zijn 28 personen ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Van de 29 personen die naar het ziekenhuis zijn vervoerd, zijn er 17 opgenomen. Deze zijn verspreid over de ziekenhuizen in de regio. De meeste zijn naar het Erasmus MC vervoerd, waar 8 personen zijn opgenomen. Twee personen zijn succesvol gereanimeerd en naar het Thoraxcentrum overgebracht. In totaal zijn 150 mensen behandeld bij een EHBO-post.

triathlon Neerpelt op de helling

Download PDF

Helaas een slecht persbericht:

Ik heb me een paar maanden terug ingeschreven voor de hele triathlon van Neerpelt.
Samen met Almere de enige hele triathlon binnen de Benelux. Op dit moment staan er 23 Deelnemers ingeschreven, wat mogelijk te weinig is om de hele door te laten gaan….
Dat zou toch wel heel erg jammer zijn, want dan hebben we weer maar 1 hele over.

Mocht je dus nog twijfelen, schrijf je dan a.u.b. nu in, want ik hoop dat het doorgaat!

Zie onderstaand persbericht:
##############################################
Persbericht Limburg226
22 maart 2011 By admin
Doordat momenteel slechts 14 atleten zich hebben aangemeld voor deelname aan Limburg226, de enige volledige afstand van België doen we als organisatoren een speciale oproep aan de atleten. Bent U van plan om deel te nemen aan Limburg226, aarzel dan niet en schrijf U in voor 10 april. Dat is de datum waarop we gaan evalueren en indien nodig het event gaan annuleren. Slechts enkele deelnemers aan de start kunnen we niet meer verantwoorden. We weten dat we alle ingeschreven deelnemers gaan moeten teleurstellen en willen dit dan ook ver op voorhand doen, zodat deze een waardig alternatief kunnen zoeken. Iedereen krijgt 100% van het inschrijvingsgeld terug. Limburg113 loopt geen gevaar en gaat zoals normaal door.

We weten dat we nooit gaan kunnen opboxen tegen de grote internationale ironmans, maar toch heeft zo een ironman distance in eigen land zijn charmes. Lager inschrijvingsgeld, geen lange verplaatsingskosten, vele bekende gezichten, veel eigen supporters zijn maar enkele pluspunten.

Wacht dus niet en schrijf U in voor 10 april !!

###############################################
Ik vraag me trouwens af wat de bezwaren zijn om hem door te laten gaan, ook al zijn het maar 20 mensen, want er wordt zo ie zo een halve gedaan die dag, op hetzelfde traject.
In groningen organiseerd men eens in de 5 jaar een hele voor een handje vol met mensen…..

Ik heb via het triathlon forum en via de yahoo mail groep ondertussen een oproep gedaan om meer mensen over de streep te trekken, en zich in te laten schrijven. Vandaag staat de teller op 25, en er heeft nog 1 persoon beloofd vandaag ook in te schrijven.